FLASH SALEFLASH SALE
-20%
1 yıllık KAYIT ve YENİLEME için
promosyonlar birleştirilemez
16 Kalan indirim sayısı

150 ülkeden en iyi hisse senedi fiyatları

100 000 üzerinde memnun kullanıcı

Başlangıç fiyatının% 90'ına kadar daha ucuz teklifler

Bayiler ve toptancılar ile doğrudan iletişim

Taklit ürün alma riski nasıl azaltılabilir?

Taklit ürün alma riski nasıl azaltılabilir?

Taklit ürünler ticaretle uğraşanların kabusudur. Taklit ürün satın alma  her zaman para kaybıdır, bazen devlet idarelerine açıklama yapmak zorunda kalmamız da demek. Aşağıda sahte ürün satın alma riskini azaltabilmen için birkaç tavsiyemiz var.

Çok cazip fiyatlara güvenme

Markalı ürünün fiyatı çok düşükse büyük ihtimalle bu ürün orijinal değil. Bir fiyat aralığı belirtmek çok zor, en iyisi perakende fiyatlarına bakıp birkaç toptan teklif karşılaştırmak. Eğer bir ilanda fiyat diğerlerden çok düşükse ve bunun sebebi çok büyük sipariş verme zorunluluğu değilse dikkatli davranmanızda fayda var.

Ürün faturasını rica et

Genellikle söz konusu fatura "sanitized invoice" şeklinde olacak yani faturada satıcının bilgileri saklı olur. Fakat bu faturada temel ürün bilgilerini bulacaksın ve sana mal satacak toptancının elinde bu ürünün gerçek olduğundan emin olabileceksin. 

Orijinallik sertifikasını rica et

Bazı markalar ürünlerinin orijinallik kontrolünü kolaylaştırıp taklidini zorlaştırmak için ürünlerine sadece bu markaya özgün unsurlar sağlar. Armani gibi lüks markalı giyim veya Xiaomi gibi elektronik ürünler alıyorsan satıcıdan sana sertifikalarını göstermesini isteyebilirsin.  

 

Yukarıdaki ipuçlarını takip edersen sahte ürün alma riskini azaltırsın. Ayrıca Merkandi’nin taklit ürünlerin satışına izin vermediğini unutma. Bu sebeple eğer bir ilanda teklif edilen ürünlerle herhangi bir şüphen varsa Merkandi Müşteri Hizmetlerine haber ver. 

Yazıcı:
Merkandi - Toptancılık Platformu

Merkandi - Toptancılık Platformu

Merkandi, icra ihaleleri, üretim ve stok fazlası, firmaların tasfiyesi ve iadelerden gelen ürünleri sunan uluslararası ticaret platformudur.

Önceki giriş Sonraki giriş
Ücretsiz E-BÜLTEN

Merkandi servisinde yeni ürünler hakkında her gün bilgi al.